Celulele noastre iubesc magnetismul

Corpul uman este compus din 100 de trilioane de celule. Celulele sunt ca niste motoare in miniatura, alimentate de combustibil din nutrienții pe care ii digeram, amestecați cu oxigenul pe care il respiram si aprinsi de electronii stocați in bateriile celulare (mitocondrii), care demareaza procesul metabolic.

Conform deținatorului premiului Nobel, doctorul Otto Warburg, celula este astfel structurata, incat are incarcatura pozitiva la exterior, iar la interior are incarcatura negativa. Aceste doua incarcaturi sunt separate de membrana celulara, care serveste ca izolație, si astfel ia nastere tensiunea celulara. Datorita acesteia se pot deschide canalele celulare. Este ceva ca si usa si ferestrele casei. Daca se pot deschide bine, substanțele nutritive pot intra cu usurința in celula si deseurile celulare se pot elimina usor din celula spre exterior. Apoi celulele funcționeaza asa cum ar trebui.

Procesul de imbatranire a organismului, stresul, alimentația nesanatoasa, lipsa miscarii, petrecerea timpului liber in centrele comerciale unde este mult beton si fier, contribuie la funcționarea necorespunzatoare a celulelor noastre.
Otto Warburg a constatat faptul ca tensiunea celulara a oamenilor sanatosi este de 70-100 mV, tensiunea celulara a persoanelor cu afecțiuni cronice este de 30-50 mV, iar pacienții cu cancer aveau tensiune celulara mai mica de 15-20 mV. Tensiunea celulara scazuta are legatura directa cu bolile.

Cancerul nu se poate dezvolta in celule incarcate bine. De aceea nu auzim niciodata de cancer la inima, pentru ca este muschiul cu cea mai mare tensiune celulara dintre toate organele corpului uman.
in timpul utilizarii magnetoterapiei, in țesuturi creste aportul de oxigen si substanțe nutritive, si se elimina mai usor reziduurile metabolismului celular, ceea ce este condiția necesara in toate procesele de vindecare. Altfel spus, aplicarea campului magnetic pulsant cu parametri potriviți stimuleaza celulele sa ajunga din nou la frecvențele armonioase si astfel se activeaza in organism procesele de regenerare. Acesta este motivul pentru care magnetoterapia are o valoare foarte mare in viața omului.