Viata pe magnet Orin Romania

Magnetoterapia este considerata de catre multe persoane ca fiind ceva misterios. Nu stiu cum functioneaza, nu au vazut asa ceva la medic, si astfel nu cred in asa ceva. Sunteti printre ei? Daca ati citit acest e-book pâna aici, atunci probabil ca nu. in cele ce urmeaza voi incerca sa clarific acest mister si sa explic cele mai importante efecte ale magnetoterapiei.

Deja am spus ca celulele noastre iubesc magnetoterapia. Aceasta este conditia obligatorie pentru functionarea lor.
Efectul principal al magnetoterapiei este accelerarea regenerarii celulelor. Cu ajutorul câmpului magnetic variabil, caruia ii spunem pulsant, putem sustine si regenerarea nervilor periferici. Este demonstrat ca prin actiunea câmpului magnetic pulsant, nervul se regenereaza de trei ori mai rapid fata de un nerv care nu a fost expus unui astfel de câmp!!!

De asemenea, pe baza regenerarii celulare, magnetoterapia incetineste, sau in unele cazuri stopeaza deteriorarea cartilajului articulatiilor si tesuturilor afectate. Bineinteles ca se face referire si la tesuturile moi, nu doar la articulatii.

Un alt mister semnificativ pe care il putem descoperi este efectul antiinflamator al magnetoterapiei. Microbii care au fost expusi actiunii câmpului magnetic pulsant s-au degenerat treptatm si-au pierdut capacitatea de a se multiplica si raspândi in organism. Prin utilizarea magnetoterapiei in cazul inflamatiilor, se reduce cantitatea de antibiotice folosite si astfel se intareste sistemul imunitar.

Reducerea durerii este un alt efect, si probabil cel mai cunoscut. Organismul combate durerea prin faptul ca produce endorfine in sistemul nervos central si in glanda pituitara. Endorfinele blocheaza transmiterea semnalelor dureroase catre creier. Medicina moderna combate durerea prin faptul ca se prescriu opiacee si alte medicamente care provoaca dependenta si dauneaza ficatului, rinichilor si intestinelor, mai ales daca sunt consumate timp indelungat.

Magnetoterapia pulsanta stimuleaza productia de endorfine naturale, si de aceea este foarte eficienta in lupta cu durerea, mai ales in cazul durerilor cronice. Nu are insa niciun efect secundar ca si produsele farmaceutice.

Am lasat la final cel mai important si esentia efect. Prin actiunea câmpului magnetic pulsant asupra anumitei parti din corp, se dilata vasele sanguine, acesta noi il numim efect vasodilatator. Este demonstrat de multe ori cu ajutorul camerei de termoviziune.

Acest fenomen nu se desfasoara doar in vasele sanguine mari, dar mai ales in cele mai mici, care sunt cele mai multe – vasele capilare. Aceste vase aprovizioneaza toate tesuturile cu sânge. Ca urmare a vasodilatatiei, ajunge mai mult sânge in vasele sanguine, mai mult oxigen, substante nutritive, si se elimina mai usor reziduurile celulare si dioxidul de carbon. Este simplu, mai mult sânge inseamna mai multa viata, o microcirculatie mai buna.