Viata pe magnet Orin Romania

Sunteti conștient ca viata noastra se deruleaza pe un mare magnet? Da, acel magnet este mediul nostru natural- planeta Pamânt. Câmpul magnetic este peste tot in jurul nostru, asta am invatat inca din școala generala.

in interiorul planetei noastre este un nucleu solid, in jurul caruia se afla o topitura. Aceasta mișcare și frecare reprezinta cauza aparitiei câmpului magnetic al pamântului, care este o conditie esentiala pentru viata. Fara magnetism organismul nostru nu va functiona, in plus acest câmp ne protejeaza impotriva efectelor negative ale razelor solare, carora le spunem vânt solar.

Forta câmpului magnetic nu este aceeași in toate colturile lumii. Valoarea medie este de 0,047 mT/cm2 (mili Tesla/cm2).

In Japonia sau in Africa de Nord, forta câmpului magnetic este mai slaba. Localitatile precum Lurdy, sau Sedona in Arizona, in SUA, sunt recunoscute datorita influentei pozitive asupra sanatatii omului. in aceste localitati s-a masurat un câmp mai puternic decât pe restul planetei.

Cum este posibil faptul ca japonezii sunt printre popoarele cu cea mai mare medie a sperantei de viata? Aceasta este consecinta magnetizarii obligatorii, care a fost introdusa in anii 70 ai secolului trecut.